Pazar, Eylül 13, 2009

2009 F1 İtalya

İki turluk Monza'da tanker Brawn'lardan duble...

Pitstoplarla birlikte 4 tur diyebileceğimiz yarışta, ilk 3 cep dışında yarışa başlayan tüm araçlar tek pitstop yaparken, çift pitstop yapacak olan Hamilton, Sutil ve Raikkönen'in Monza hızları arkalarındaki tam dolu depoları ile tanker gibi olan rakiplerinin önünde kalmaya yetmedi.

İlk turda ilk virajı sakin dönen pilotlardan 2. virajda Webber yarış dışı kalırken, yarışın bu turundan sonra sadece pitstoplarla yer değişikliği oldu ön sıralarda. Yarışın podyumunu ise son tur belirledi. Button'ı geçme fikri Hamilton'ın hata yapmasına ve sonrasında kaza ile yarış dışı kalmasına sebep oldu. Buda iki yarıştır Force India araçları tarafından kovalanan Kimi'ye Ferrrari'nin evinde bir üçüncülük hediyesi oldu.

Yarışının ara sürelerinde ağır veya hafif farketmeksizin rakiplerin birbirini zorlaması pek görünmedi. Toyota'ların birbirine karşı rekabetini saymazsak.

Yarış Sonucu
1. Rubens Barrichello - Brawn-Mercedes
2. Jenson Button - Brawn-Mercedes
3. Kimi Räikkönen - Ferrari
4. Adrian Sutil - Force India-Mercedes
5. Fernando Alonso - Renault
6. Heikki Kovalainen - McLaren-Mercedes
7. Nick Heidfeld -BMW Sauber
8. Sebastian Vettel - RBR-Renault

Kısa kısa...
* Fisichella Ferrari için daha iyi bir derece elde ederken, onun yerine geçen Liuzzi daha iyi sonuç alabilecekken yarış dışı kaldı Force India takımında.
* En ağır ve en hızlı olan Kovalainen ilk turdaki kayıplarını telafi edemedi, seneye McLaren'de yerine başkasını görmek çok mümkün.
* Santander-Ferrari anlaşması piste kendini belli etmiş, yarış sponsorluğunu buseneden almışlar.
* Toyota bütçeyi onaylamasa da 2010 da kalıcam der gibi.
* BMW'nin ayrılması sonrasında Sauber başka bir ortakla devam etmeye istekli.
* Massa estetik ve koruyucu ameliyatlar sonrasında 2010 hazırlanacak haberleri geliyor. Ferrari'nin 2010 kadrosunda Fisichella-Massa olabilir geçiş yılında. Raikkönen anlaşması olsada ayrılabilir.
* Son 4 yarış kala Brawn takımlarda tek başına şampiyonuğu garantilemiş gibi, pilotlar klasmanında da teknik aksilikler olmazsa iki pilotu yarışıyor olacak sadece.
* 14 gün sonra Singapur da gece yarışı var.