Cumartesi, Temmuz 25, 2009

2009 F1 Macaristan

Avrupanın en yavaş 2.pisti olan Macaristan da sıralamalar kuru bir zeminde gerçekleşti.

Kısa olan pistte pilotlar yarın 70 tur atacaklar, olası sürpriz bir olay olmazsa Macaristan pisti seyirlik olarak en sıkıcı olanlarından. Yavaş ve geçişe izin vermeyen virajların payı büyük.

Toro Rosso takımında 19. yaşındaki Jaime Alguersuari eğer yarın start alırsa en geç pilot unvanını alacak. F1 aracına ilk defa binen pilot merakla izleniyor. Bourdes de böylece F1 şimdilik veda etmiş durumda.

Gelecek yıllar için anlaşma ortamının sağlandığı haberleri sonrasında buna benzer birkaç pilot daha yerlerini değişecek görünüyor. Takımlar memnun kalamadıkları genç pilotları değiştirme eğiliminde.

Havanın sıcak olması Brawnlara avantaj ekliyor, Ferrari ve McLaren de tatil öncesi son kozlarını ortaya koymaya çalışacaklar. Renault da Alonso ile ilerlemesini sürdürmek istiyor. Red Bull son iki yarıştaki performansını burada da pekala sürdürebilir.

Yarış sırasında geçişin zor olduğu Hungararing pistinde bugün kü sıralamalar yarın çok önemli olacak. Muhtemelen araçlar az benzinle çıkacak, iyi bir pit stop startejileri uygulamaya çalışacaklar.

Massa 2. sıralama seansında 4. viraj çıkışında bariyerlere çarptı ve elendi. Doktor gözetiminde araç içinden çıkarıldı. Massa'nın kazasından sonra medikal kontrol ve pist güvenlik denetimi nedeniyle sıralamalara bir süre ara verildi. Massa tedavi için helikopterle hastahaneye götürüldü.

Görüntülerin tekrarında belirgin bir parçanın Massa'nın kaskına çarptığı görünüyor. Kazanın bu sebeple olduğu tahmin ediliyor.

Yola çıkacağım için bu yazı bile yarım kalacak görünüyor. Yarın yarışı canlı izleyemeceğim için bu hafta sıralamalara en azından yer vermek istedim. Umarım Massa'nın da yarışabileceği güzel bir yarış olur.

Seans 20 dk sonra tekrar başladı.

Zaman gösteren grafikler canlı yayında kesildi. F1 sitesinde de bu bilgiler kesildi. Hakemler sanırım el kornemetreleri ile sonuçları açıklayacak. Pilotlar kim birinci bahsinde :)



Alonso Çin 2006 dan sonra pol pozisyonunu kazanıyor. Brawn için kötü bir gün. Barichello 2. seansda elendi, Button 8. oldu ancak. Red Bull Macaristan da yine favori.

Son anda işte sonuçlar,
Yarın ki start pozisyonu:
1. Alonso
2. Vettel
3. Weber
4. Hamilton
5. Rosberg
6. Kovalainen
7. Button
8. Nakijima
9. Raikkönen
10. Massa (Doktor kararına bağlı olarak yarın yarışta yer alabilir.)
---
11. Buemi
12. Trulli
13. Barrichello
14. Glock
15. Piquet
---
16. Heidfeld
17. Fisichella
18. Sutil
19. Kubica
20. Alguersuari